Yrityslainat: Miten niitä haetaan ja mitä yrityksen pitää huomioida?

Yrityslainat: Miten niitä haetaan ja mitä yrityksen pitää huomioida?

Yrityslaina on rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu yritysten käyttöön. Lainaa voidaan käyttää esimerkiksi investointeihin, kasvuun tai toiminnan rahoittamiseen.

Yrityslainoja myöntävät muun muassa pankit, rahoituslaitokset ja yksityiset sijoittajat. Lainan myöntämisessä otetaan huomioon yrityksen taloudellinen tilanne, toimintasuunnitelma ja rahoituksen tarve.

Yrityslainan hakeminen

Yrityslainan hakeminen alkaa lainantarjoajan verkkosivuilta löytyvän hakemuksen täyttämisestä. Hakemuksessa kysytään yrityksen ja sen omistajien taloudellisista tiedoista, kuten liikevaihdosta, kannattavuudesta ja varallisuudesta. Lisäksi hakemuksessa kysytään lainantarpeen perusteluista.

Lainan hakemuksen käsittely kestää yleensä muutaman päivän. Lainantarjoaja tekee päätöksen lainan myöntämisestä ottaen huomioon hakemuksessa annetut tiedot.

Mitä yrityksen pitää huomioida lainanhakemisessa?

Yrityslainan hakemisessa on tärkeää, että yritys on huolellisesti valmistautunut. Seuraavat seikat kannattaa huomioida lainanhakemisessa:

 • Taloudellinen tilanne: Yrityksen taloudellinen tilanne on tärkein tekijä, joka vaikuttaa lainan myöntämiseen. Yrityksen tulee olla kannattava ja sillä tulee olla riittävästi varallisuutta kattamaan lainamaksut.
 • Toimintasuunnitelma: Lainan myöntäminen edellyttää, että yrityksellä on selkeä toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmassa tulee kuvata, miten laina käytetään ja miten se vaikuttaa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.
 • Rahoituksen tarve: Lainantarjoaja haluaa tietää, mihin laina käytetään. Lainan tulee olla tarpeellinen ja sillä tulee olla realistiset mahdollisuudet tuottaa tulosta yritykselle.

Yrityslainan tyypit

Yrityslainoja on erilaisia tyyppejä. Lainan tyyppi vaikuttaa lainan korkoon, lyhennysohjelmaan ja muihin ehtoihin.

 • Vakuudettomia lainoja
  Vakuudettomia lainoja voi hakea yritykset, joilla ei ole tarjota lainalle vakuutta. Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi pankkien myöntämät kassavirtalainat ja rahoituslaitosten myöntämät joukkovelkakirjalainat.
 • Vakuuslainoja
  Vakuuslainoihin vaaditaan yritykseltä vakuus, kuten esimerkiksi kiinteistö, ajoneuvo tai muu omaisuus. Vakuudella lainantarjoaja pyrkii turvaamaan itsensä mahdollisilta tappioilta, jos yritys ajautuu maksukyvyttömyyteen.
 • Takauslainoja
  Takauslainoissa lainantarjoaja vaatii yrityksen omistajilta tai muilta henkilöiltä takauksen lainalle. Takaus tarkoittaa sitä, että takaaja vastaa lainasta, jos yritys ei pysty maksamaan sitä takaisin.

Yrityslainan korko

Yrityslainan korko määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten yrityksen taloudellisesta tilanteesta, lainan tyypistä ja laina-ajasta. Yleisesti ottaen vakuudettomia lainoja on vakuudettomia lainoja kalliimpia.

Yrityslainan lyhennysohjelma

Yrityslainan lyhennysohjelman pituus voi vaihdella lyhyestä muutamasta kuukaudesta pitkään kymmeneen vuoteen. Lyhyen laina-ajan etuna on, että laina saadaan maksettua nopeasti pois, mutta toisaalta korkokulut ovat korkeammat. Pitkän laina-ajan etuna on, että lainamaksut ovat pienempiä, mutta toisaalta laina maksaa pidempään.

Yrityslainan hakeminen on kannattavaa suunnitella huolellisesti. Lainanhakijan tulee varmistaa, että yrityksellä on riittävät taloudelliset edellytykset lainan hakemiseen ja takaisinmaksuun.

Kuinka hakea Qred yrityslainaa

Qredin yrityslaina ja sen hakeminen on vaivatonta ja nopeaa. Seuraavat vaiheet auttavat sinua hakemaan lainaa:

 1. Tutustu tarjontaan: Ensimmäinen askel on tutustua Qredin tarjoamiin yrityslainavaihtoehtoihin ja niiden ehtoihin.
 2. Lainahakemus: Täytä lainahakemus verkossa. Tarvitset yleensä perustiedot yrityksestäsi ja taloudellisesta tilanteestasi.
 3. Päätös: Qred arvioi hakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä yleensä muutamissa tunneissa.
 4. Rahoitus: Jos hakemuksesi hyväksytään, saat rahoituksen tilillesi nopeasti.

Yhteenveto

Qred tarjoaa kilpailukykyisen ja nopean ratkaisun yrityksesi rahoitustarpeisiin. Heidän asiantuntemuksensa ja helppo hakuprosessinsa tekevät heistä luotettavan kumppanin yrityslainoissa. Harkitse Qredin valitsemista, kun tarvitset yrityslainaa investointeihin ja muihin liiketoiminnan tarpeisiin.

Vastaa