Pidä nämä asiat mielessä, kun sijoitat kryptovaluuttaan

Pidä nämä asiat mielessä, kun sijoitat kryptovaluuttaan

Useat meistä on miettinyt kryptovaluuttaan sijoittamista. Samaan aikaan tiedostamme niiden kurssin epävakauden, jonka takia niiden tulevaisuutta on todella vaikea ennustaa. Vuoden alussa bitcoin teki räjähdysmäisen kasvun ja heti sen perässä lähes kaikkien kryptovaluuttojen arvot ovat olleet noususuhdanteessa.

Bitcoinit, Ethereum ja muut suosituimmat kryptovaluutat ovat turvallisin aloittaa, jos valuuttamarkkinat eivät ole ennestään tuttuja. Ennen kuin teet ensimmäisen sijoituksen on kuitenkin syytä pitää mielessä muutamia tärkeitä asioita.

Mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa?

Tähän kysymykseen on täysi mahdottomuus antaa yksiselitteistä vastausta, koska kryptovaluuttojen arvo saattaa muuttua arvaamattomasti aivan pienen hetken sisällä. Tunnetuimmat valuutat ovat helppo valinta ihan sen takia, kun niistä löytyy paljon tietoa ja vinkkejä, joiden avulla on luonnollisesti helpompi muodostaa oma mielipide.

Loppupelissä kyse on osittain samanlaisesta tuuripelistä, kuin kolikkopelit netissa NetBet Casinolla. Kun asetat panokset peliin tiedät, että sinulla on mahdollisuus voittaa, mutta otat samalla myös tietoisen riskin tappiosta. Sijoittamalla johonkin kryptovaluuttaan sinulla on hyvät mahdollisuudet moninkertaistaa niiden arvo, mutta mielessä on myös pidettävät riskit joita se pitää sisällään.

Mikä tahansa kryptovaluutoista sopii sijoituskohteeksi. Jokaisen on tehtävä henkilökohtainen päätös siitä, mikä niistä on kannattavin vaihtoehto.

Kryptovaluutta – sijoituskohde vai uhkapelaamista?

Suurin kohu kryptovaluuttojen ympärillä on laantunut ja jokaisella on pääpiirteittäin käsitys siitä, mistä niissä on kyse. Niiden perusteet voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Kryptovaluutat eivät toimi minkään keskuspankin tai viranomaisen alaisuudessa, vaan on kryptografiaan perustuva digitaalinen virtuaalivaluutta.
  • Olemassa on tuhansia eri kryptovaluuttoja, mutta niistä tunnetuin on bitcoin. Se on historian ensimmäinen kryptovaluutta ja tuli toiminnalliseksi vuonna 2009.
  • Kryptovaluutta-tilit ovat anonyymejä ja jokainen siirto on nähtävissä julkisesti. Tästä käytetään nimitystä lohkoketju.

Kryptovaluutat ovat mielenkiintoinen sijoituskohde, joka herättää paljon erilaisia mielipiteitä. Ennen kuin harkitset niiden ostamista kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin.

Ymmärrä miten valuuttamarkkinat toimivat

Sinun ei tarvitse olla taloustieteen asiantuntija, että voit sijoittaa kryptovaluuttaan. On kuitenkin tärkeää ymmärtää pääpiirteittäin miten valuuttamarkkinat toimivat ja mikä on se oikea hetki sijoittaa niihin.

Alkuun on siis hyvä pitää mukana malttia, ettet tee tappioita ihan turhaan. Hyvä alusta tutustumiseen on erilaiset demotilit, joissa voit ensin leikkirahalla kokeilla miten kaikki toimii käytännössä.

Älä sijoita yli omien varojen

Monet ovat tulleet rikkaaksi sijoittamalla kryptovaluuttaan, mutta niihin sijoittaminen ei suoraan tarkoita rikastumista. Kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa järkevästi vain sen verran, kun olet valmis menettämään.

Kaupankäynti kannattaa aloittaa pienillä summilla ja hyvä ohjenuora sijoittamiseen on se, että sijoitat vain noin 2 % määrästä, jonka olet ajatellut kokonaisuudessaan käyttää kryptovaluuttaan.

Suhtaudu sijoitusvinkkeihin varauksella

Netistä löytyy valtavasti tietoa ja vinkkejä valuuttasijoittamiseen. On hyvä pitää mielessä, ettei kaikki niistä ole välttämättä hyödyllisiä. Suhtaudu niihin järkevällä varovaisuudella ja pohdi voisitko oikeasti hyötyä niiden käytöstä.

Varmista myös, että käyttämäsi alusta on luotettava ja arvostettu. Netistä löytyy useita luotettavia yrityksiä, mutta joukkoon mahtuu myös huijareita. Joten huolehdi, että rahat pysyvät itselläsi, eivätkä joudu epäluotettavien ihmisten käsiin.

Valuuttakaupassa ajoitus on merkittävässä asemassa

Kryptovaluutat ovat houkutteleva sijoituskohde. Kannattaa kuitenkin pitää mukana malttia, jotta saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Varaa aikaa opiskeluun siitä miten valuuttamarkkinat ja kryptovaluutat toimivat, jonka jälkeen voit harjoitella niihin sijoittamista demotileillä.

Kun olet päässyt käsitykseen miten kaikki toimii, niin voit aloittaa urasi sijoittajana ja kokeilla käytännössä miten hyvin olet ymmärrät kryptovaluuttojen markkinat.

Vastaa