Kiinteistövakuudelliset lainat sijoituskohteena

Kiinteistövakuudelliset lainat sijoituskohteena

Kiinteistövakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, joka on turvattu kiinteistöllä. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa haltuunsa vakuudeksi asetettu kiinteistö. Kiinteistövakuudellisten lainojen takana olevat kiinteistöt voivat olla asuntoja, toimistorakennuksia, teollisuuskiinteistöjä tai muita kiinteistötyyppejä.

Turvallisuus ja tuotto: Yksi kiinteistövakuudellisten lainojen houkuttelevimmista piirteistä sijoittajille on niiden tarjoama turvallisuus. Koska laina on turvattu kiinteistöllä, sijoittajan riski menettää pääomaansa on pienempi verrattuna muihin sijoitusmuotoihin. Lisäksi kiinteistövakuudelliset lainat tarjoavat usein korkeampaa tuottoa kuin perinteiset säästötilit tai valtion joukkovelkakirjalainat, mikä tekee niistä houkuttelevan sijoituskohteen.

Likviditeetti ja joustavuus: Vaikka kiinteistövakuudelliset lainat ovat usein pitkäaikaisia sijoituksia, monilla markkinapaikoilla, kuten joukkorahoitusplatformeilla, sijoittajilla on mahdollisuus myydä lainansa toisille sijoittajille. Tämä antaa sijoittajalle joustavuuden hallita sijoituksensa likviditeettiä.

Monipuolisuus sijoitussalkussa: Kiinteistövakuudelliset lainat voivat olla osa hyvin hajautettua sijoitussalkkua. Ne tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden saada osansa kiinteistömarkkinoiden tuotoista ilman suoraa kiinteistösijoittamista.

Riskeistä huomioon ottaen: Vaikka kiinteistövakuudelliset lainat tarjoavat turvallisuutta, niillä on omat riskinsä. Kiinteistömarkkinoiden heilahtelut, lainanottajan maksukyvyn muutokset tai vakuuden arvon lasku voivat vaikuttaa sijoituksen tuottoon ja pääomaan. Siksi on tärkeää tehdä huolellinen due diligence ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Ympäristötekijät ja kiinteistöjen arvon säilyminen: Ympäristötekijöillä, kuten sijainnilla, alueen kehityksellä ja infrastruktuurilla, on merkittävä vaikutus kiinteistöjen arvoon ja siten myös kiinteistövakuudellisten lainojen turvallisuuteen ja tuottoon.

Yhteenveto: Kiinteistövakuudelliset lainat ovat houkutteleva sijoitusvaihtoehto monille sijoittajille, koska ne yhdistävät korkean tuoton ja suhteellisen turvallisuuden. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden osallistua kiinteistömarkkinoille ilman suoraa kiinteistöomistusta. Kuitenkin, kuten kaikki sijoitukset, niillä on omat riskinsä, ja sijoittajien tulee aina tehdä huolellinen analyysi ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Estategurun rajaton, digitaalinen markkinapaikka tuo yhteen kehittäjät ja sijoittajat muokkaamaan tulevaisuuden Euroopan siluetteja

Korkean teknologian rahoitusmetodimme tarjoaa turvallisia, läpinäkyviä sijoituksia, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen riski/tuotto-suhteen. Toteuttaessamme filosofiaamme, jonka mukaan sijoittaminen pitäisi olla kaikkien saavutettavissa, sallimme jopa 50 euron suuruiset sijoitukset. Samalla teemme yhteistyötä vakiintuneiden institutionaalisten sijoittajien ja Euroopan suurimpien kiinteistökehittäjien kanssa.

Johtavana pan-eurooppalaisena markkinapaikkana, joka helpottaa kiinteistöjen vakuudellisia lainoja pk-yrityksille ja tarjoaa huolellisesti valittuja sijoitusmahdollisuuksia kansainvälisille sijoittajille, Estateguru yhdistää erilaiset palveluntarjoajat, pk-yritykset ja sijoittajat yhdelle yhtenäiselle markkinapaikalle. Yhtiö tarjoaa jotain ainutlaatuista, mitä muut rahoituslaitokset eivät voi tarjota – saumattoman, rajat ylittävän ja digitaalisen palvelun lainanottajille ja sijoittajille.

Tavoitteenamme on tehdä sijoittamisesta yksinkertaista, demokraattista, läpinäkyvää ja turvallista

Kattavan due diligence -prosessin ja huolellisten valintaprotokollien kautta olemme mahdollistaneet sijoittajille yli 64,235,295 euron tuotot, vuosittaisella keskimääräisellä tuotolla yli kymmenen prosenttia. Sen perustamisesta vuonna 2014 lähtien Estateguru on auttanut kiinteistökehittäjiä ympäri Eurooppaa lainaamaan rahaa nopeasti ja helposti, tarjoten heille luotettavaa pääomaa silloin kun he sitä eniten tarvitsevat. Samaan aikaan sijoittajamme ovat saaneet markkinoiden parhaat tuotot lyhytaikaisista kiinteistöjen vakuudellisista lainoista.

Estateguru on lisensoitu toimimaan missä tahansa EU:ssa Eurooppalaisen joukkorahoituspalveluntarjoajien (ECSPR) lisenssin nojalla.

Yhtiö on ylpeä siitä, että se on saanut vuoden 2022 Euroopan Fintech-palkinnoissa vuoden Lendtech-palkinnon.

3 Comments

Vastaa