Kempower Oyj sijoituskohteeksiko – mistä on kyse

Kempower Oyj sijoituskohteeksiko – mistä on kyse

Kempower Oyj on suomalainen yritys, joka valmistaa ja tarjoaa pikalatauslaitteita ja -ratkaisuja sähköajoneuvoille. He keskittyvät luotettavien ja käyttäjäystävällisten DC-pikalatausratkaisujen suunnitteluun ja valmistukseen. Yrityksen visio on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille sähköajoneuvoille. Kempowerin tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Suomessa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti. Heidän latausjärjestelmänsä on modulaarinen ja skaalautuva, ja se on suunniteltu sähköautoilijoilta sähköautoilijoille. Yritys toimii Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

Mitä yritys tekee

Kempower Oyj on suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja, joka pyrkii nopeaan kasvuun. He suunnittelevat, valmistavat ja myyvät suoravirta (DC) pikalatauslaitteita, ratkaisuja ja palveluita sähköajoneuvoille, kuten henkilö- ja kaupallisille ajoneuvoille, maatalouskoneille sekä meri- ja venealuksille. Yrityksen tuotekehitys ja tuotanto ovat juurtuneet Suomeen, ja suurin osa heidän materiaaleistaan ja komponenteistaan hankitaan paikallisesti. Heidän latausratkaisunsa edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, ja he ovat sitoutuneet Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kempower pyrkii saavuttamaan 100 prosentin hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä ja 100 prosentin kierrätettävyyden omassa toiminnassaan vuoteen 2025 mennessä.

Uudet tilat Euroopassa Lahteen

Kempowerin uudet tilat sijaitsevat Lahteen, ja ne käsittävät noin 10 000 neliömetriä tilaa. Tilojen käyttöön sisältyy tuotanto-, tutkimus- ja toimistokäyttöä. Uusi tuotantolaitos avataan vaiheittain vuoden 2024 aikana, mikä kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Euroopassa. Laajennus Lahdessa on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Yhtiö arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen kyseisen ajanjakson aikana.

Kempower laajentaa myös yhteistyötään LUT-yliopiston kanssa Lahdessa avaamalla uuden tutkimuskeskuksen vuoden 2023 aikana. Tutkimuskeskus sijaitsee samalla kiinteistöllä Kempowerin uusien tilojen kanssa, mikä mahdollistaa paikallisen yhteistyön ja tukee yhtiön kansainvälistä kasvua.

Uudet tilat myös Pohjois-Carolinaan

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahteen on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö avaa myös uuden tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Sijoituskohteeksi?

Kempower on houkutteleva sijoituskohde, sillä yrityksen liikevaihto kasvoi merkittävästi vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Bruttokate oli 50,8% ja käyttörahavirta oli 2,5 miljoonaa euroa. Markkinoiden konsensus on, että Kempowerin osake suoriutuu keskimääräistä paremmin. Neljän analyytikon keskimääräinen tavoitehinta on 379,81 SEK, mikä on noin 5,81% alle viimeisen sulkemishinnan. Osakkeen odotetaan siis tarjoavan potentiaalista tuottoa. Kempowerin uusi tuotantolaitos Lahteen on osa yrityksen kasvustrategiaa, ja he aikovat avata sen asteittain vuoden 2024 aikana. Uusi tehdas mahdollistaa laajemman kapasiteetin ja tukee yhtiön tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä.

Ps. Tämä ei sitten ole mikään sijoitusvinkki – vain omaa pohdintaamme

Vastaa