SEB panostaa yritysten kaupanrahoituksen digitalisointiin

SEB panostaa yritysten kaupanrahoituksen digitalisointiin

SEB on ainoana pohjoismaisena pankkina mukana tukemassa ja rakentamassa digitaalista kaupanrahoitusinstrumenttien alustaa, Contouria.

Contour on sekä yritys että uusien, digitaalisten kaupanrahoitusinstrumenttien käyttöalusta. Se toimii hajautetun reskontrateknologialla (Distributed Ledger Technology/Blockchain) ja mahdollistaa alustalle osallistuvan kansainvälisen kaupan osapuolien eli myyjien, ostajien ja heidän rahoittajapankkien yhtaikaisen käytön ilman nykyprosesseihin ja -teknologiaan liittyviä kommunikaatioviiveitä.

– Contour keskittyy nimenomaan suuryritysten, kuten suomalaisten viejäyritysten, palveluihin kaupanrahoituksessa, joissa rembursseilla ja takauksilla on edelleen tärkeä rooli. Alusta on myös maailmanlaajuinen ja kattaa haastavimmatkin maat, joissa kyseisten rahoitusinstrumenttien varmistusta tarvitaan moninaisten riskien, kuten vastapuoli-, maa-, valuutta- ja toimitusriskien, hallintaan, SEB:n liiketoimintakehittäjä Harri Rantanen kertoo.

Alustaan liittyvien yritysten on mahdollista hyödyntää joustavia rajapintoja, jolloin automaatio sekä manuaalivaiheiden karsinta tuottaa säästöjä niin toimintojen sujuvuudessa kuin ajassa.

– Normaalin, monia päivä kestävän remburssiprosessin voi Contour-alustalla hoitaa nopeimmillaan muutamassa tunnissa. Tavoitteenamme on saada alustan hyödyt SEB:n asiakasyritysten käyttöön ja samalla tehostaa taloudelle tärkeän ulkomaankaupan sujuvuutta, Rantanen toteaa.

Alustaan on jo liittynyt logistiikkayrityksiä ja muita kansainvälisen kaupan välttämättömiä intressiryhmiä, jotta kaikki kaupan, sen rahoittamisen ja riskienhallinnan elementit ja toiminnallisuudet voidaan hoitaa digitaalisesti ja ilman nykyään paljon käytössä olevia paperidokumentteja, kun se lainsäädännön puitteissa tulee mahdolliseksi.

SEB on ollut yksi hankkeen perustajapankeista ja samalla tukenut taustalla toimivan R3 / Corda -lohkoketjuteknologian kehittämistä turvallisen ja luotettavan pankkitoiminnan tarpeisiin.

Lähde: MyNewsDesk

1 Comment

Vastaa