10 parasta kryptovaluuttaa sijoituskohteina

10 parasta kryptovaluuttaa sijoituskohteina

Kryptovaluutat ovat jo kauan olleet eri sijoittajapiirien tähtäimissä sijoituskohteita. Osalla on tehty oikeasti rahaa, toisiin olla hävitty rahaa, mutta vuosi vuoden jälkeen kryptoihin kohdistuva mielenkiinto vain tuntuu kasvavan. Tästä kaikesta johtuen mekin ajattelimme tehdä yhden ”oman” top10 listauksen, kryptovaluutoista.

Jokuhan voisi sanoa, että kryptoihin sijoittaminen on kuin vedonlyöntiä, mutta ei aivan- aivan niin suurta riskiä ei kryptoissakaan sentään ole – mutta se, saatko kymmenien tai jopa satojen prosenttien arvonnousun, voi olla yhtä suuresta onnesta kiinni, kuin vedonlyönissä – mutta enemmänkin kryptosijoittamisessa toimii vanhat kunnon sijoitusviisaudet:

  • hajauta eri kohteisiin
  • hajauta ajallisesti, eli osta eri aikoihin
  • luota itseesi
  • luota aikaan, aika tekee tehvävänsä

10 Uniswap (UNI)

Markkina-arvo: 14,44 miljardia dollaria

UNI on  kryptovaluutanvaihtoprotokolla, joka toimii hajautetusti. Uniswap-protokollan luoneen yrityksen nimi on myös Uniswap. Älykkäiden sopimusten käyttö mahdollistaa automaattisten tapahtumien tapahtumisen ethereum-lohkoketjun kryptovaluuttatunnusten välillä, mikä tekee siitä yhden parhaista  kryptovaluutoista  sijoittaa.

9 9 Polkadot

Markkina-arvo: 32,89 miljardia dollaria

Polkadot on yksi todistetuista kryptovaluutoista, joka keskittyy lohkoketjun yhteentoimivuuteen. Polkadot-releketjun käyttö mahdollistaa internetin, jossa itsenäinen lohkoketju voi jakaa tietoja ja tapahtumia luotettavasti. Tämä on yksi parhaista kryptovaluutoista,  jonka tarkoituksena on luoda ja yhdistää hajautettuja sovelluksia, jotka toimivat helpommin. Polkadot pyrkii yhdistämään eri lohkoketjut toisiinsa. Polkadot on kolmannen sukupolven kryptovaluutta, joka hyödyntää konsensusalgoritminaan muista kolmannen sukupolven kryptovaluutoista tuttua Proof Of Stake -konsensusta. Polkadotin ekosysteemin sisällä toimii token nimeltään DOT. Se toimii muiden vastaavien platformien tapaan järjestelmän virtuaalisena polttoaineena. DOT-tokenilla maksetaan Polkadotin lohkoketjussa suoritetut transaktiot ja sen omistajat voivat osallistua myös lohkoketjun hallinnointiin. Lisäksi DOT-tokeneita lukitsemalla on mahdollista osallistua myös Polkadot-lohkoketjun steikkaukseen.

8 Dogecoin (DOGE)

Markkina-arvo: 29,76 miljardia dollaria

Vaikka tämä kryptovaluutta on noussut vitsiksi, se on ollut suosittu ja otsikoissa myös nykyään. Kasvu oli valtava, noin 15 000%, mikä teki siitä yhden parhaista kryptovaluutoista  ostaa vuonna 2021. Dogecoin on myös esimerkki siitä, kuinka paljon yksittäisen kryptovaluutan arvo voi olla kiinni yksittäisten ihmisten sosiaalisen median kommenteista.

7 ChainLink (LINK)

Markkina-arvo: 11,921 miljardia dollaria

LINK on yksi parhaista kryptovaluutoista  sijoittaa tänä vuonna, koska tämä projekti on suosittu sekä vähittäis- että institutionaalisten sijoittajien keskuudessa. Kryptovaluutta laajentaa älykkäiden sopimusten ominaisuuksia sallimalla pääsyn tosielämän tietoihin ja ketjun ulkopuolisiin laskelmiin varmistamalla luotettavuuden ja turvallisuuden luontaisen lohkoketjuteknologian suhteen.

6 Ripplen XRP

Markkina-arvo: 51,71 miljardia dollaria

Ripple on yksi vanhimmista lohkoketjuprojekteista ympäri maailmaa. Ripple ei ole kuin muut kryptovaluutat; Se on omalla tavallaan ainutlaatuinen, koska se helpottaa rajat ylittäviä maksuja. Ripple on kryptovaluutta, joka on digitaalinen maksuverkko rahoitustapahtumille. Se on yksi parhaista kryptovaluutoista,  jotka on luotu maksutunnukseksi käytettäväksi sen hajautetuissa maksujärjestelmissä.

5 Cardano (ADA)

Markkina-arvo: 69,58 miljardia dollaria

Cardano-verkossa on pienempi tila, joka vetoaa sijoittajiin useista syistä. Cardano kuluttaa vähemmän energiaa tapahtuman tekemiseen kuin suurempiin verkkoihin, kuten Bitcoiniin. Tämä tarkoittaa, että liiketoimet ovat halvempia ja nopeampia. Kryptovaluutta  väittää olevansa turvallisempi ja joustavampi.

4 Binance-kolikko (BNB)

Markkina-arvo: 6,72 miljardia dollaria

Binance Coin on yksi parhaista kryptovaluutoista,  joka saavutti huippunsa vuoden 2017 jälkeen. Samana vuonna oli myös härkämarkkinat ja hinnat nousivat huipulle ennen tasaantumisen ja arvon laskua. Toisin kuin muut kryptovaluutat, Binance-kolikko jatkoi hidasta, mutta johdonmukaista suuntausta ylöspäin vuoden 2017 jälkeenkin. Kryptovaluutta on osoittautunut yhdeksi vakaimmista sijoitusvaihtoehdoista, jossa on pienemmät riskit.

3 Tether (USDT)

Markkina-arvo: 68,74 miljardia dollaria

Tether, joka tunnettiin aiemmin nimellä Realcoin, lanseerattiin vuonna 2014, ja se on yksi parhaista kryptovaluutoista, jotka on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Tether on lohkoketjupohjainen kryptovaluutta, jonka kolikoita tukee tietyllä pankkitilillä, kuten eurolla, dollarilla ja jenillä, pidettävien tavanomaisten fiat-kryptovaluuttojen summa. Tether on markkina-arvonsa mukaan kolmanneksi suurin kryptovaluutta tammikuussa 2021.

2 Ethereum (ETH)

Markkina-arvo: 412,01 miljardia dollaria

Ethereum eroaa Bitcoinista, koska se ei ole vain kryptovaluutta, vaan antaa kehittäjille myös mahdollisuuden luoda kryptovaluuttansa.   Se on salausmarkkinoiden toiseksi suurin kryptovaluutta. Sitä käytetään hajautettuun rahoitukseen ja ei-korvattavissa olevien rahakkeiden ja monien listautumiskolikkotarjousten (ICO) vaihtoon.

Ethereum on hajautettu oman lohkoketjun omaava alusta, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia hajautettuja sovelluksia (Dapp), älysopimuksia ja jopa omia kryptovaluuttoja. Ethereum on kryptovaluuttojen alusta-kategorian ylivoimaisesti suurin ja tunnetuin projekti. Ethereumin päälle rakennettaville sovelluksille yhteistä on se, että ne pyrkivät poistamaan toiminnastaan erilaiset välikädet, kuten esimerkiksi pankit. Älysopimukset ovat puolestaan yksi kryptovaluuttamaailman kuumimmista ilmiöistä. Älysopimuksiin on mahdollista ohjelmoida erilaisia ehtoja, jotka ohjelma sitten aktivoi automaattisesti ennalta määrättyjen ehtojen täytyttyä. Älysopimukset mahdollistavat sopimusosapuolille ennennäkemättömän luottamuksen, sillä niiden kaikki data on tallennettu lohkoketjuun, joten sitä ei ole mahdollista peukaloida jälkikäteen. Älysopimusten laatiminen on myös huomattavasti perinteisiä sopimuksia nopeampaa ja edullisempaa. Älysopimukset voivat mullistaa tulevaisuudessa perusteellisesti tapamme tehdä sopimuksia. Mikäli älysopimukset tulevat kasvattamaan suosiotaan tulevaisuudessa, näkyy tämä myös Ethereumin kasvavana käyttönä.

Ethereumista puhuttaessa ei voi olla sivuuttamatta organisaatiota nimeltään Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA kokoaa yhteen lukuisia maailman suurimpia yrityksiä, kuten IBM, Microsoft, Intel, JPMorgan ja Accenture. EEA:n tavoitteena on kehittää Ethereumia palvelemaan ihmisiä ja yrityksiä ympäri maailman. EEA todistaa sen, että maailman suurimmat yritykset ovat alkaneet pikkuhiljaa ymmärtämään Ethereumin teknologisen arvon ja sen, miten lohkoketjuteknologian avulla on mahdollista muuttaa maailmaa.

1 Bitcoin (BTC)

Markkina-arvo: 1,07 biljoonaa dollaria

Bitcoin on salausmarkkinoiden suosituin kryptovaluutta. Hintansa, tilavuutensa ja markkina-arvonsa vuoksi, joka on paljon korkeampi kuin mikään muu sijoitusvaihtoehto. Vaikka markkinoilla on monia kryptovaluuttoja,  Bitcoin edustaa edelleen yli 43% salausmarkkinoista. Suurten teknologiayritysten osalta Tesla ilmoitti helmikuussa investoineensa noin 1,5 miljardia dollaria ja alkaneensa hyväksyä maksuja myös autoistaan. Bitcoin on myös se kryptovaluutta, jota käytetään jopa puhuttaessa yleensäkin kryptovaluutoista, ja moni kuvittelee, että kryptovaluutat = bitcoinit.

3 Comments

Vastaa