Sijoitusmarkkinoilla tapahtuu

Sijoitusmarkkinoilla tapahtuu

Vaikka maailmantilanne on pitkään ollut vaihteleva ja epävarma – sijoitusmarkkinoiden pitää toimia joka päivä ja rahan liikkua – niin myös yksityisten ja yritysten maksuliikenteen on toimittava. Mutta mitä vaihtoehtoja nykyaikana voi olla uusilla lainamarkkinoila?

Mikä on vertaislainaaminen eli P2P?

Vertaislainat (P2P) antavat yksityishenkilöille mahdollisuuden saada lainoja suoraan muilta henkilöiltä, mikä leikkaa rahoituslaitoksen välikätenä pois. P2P-luotonantoa helpottavat verkkosivustot ovat lisänneet huomattavasti niiden käyttöönottoa vaihtoehtoisena rahoitusmenetelmänä. P2P-luotonantoa kutsutaan myös ”sosiaaliseksi luotonannosta” tai ”joukkolainaksi”. Se on ollut olemassa vasta vuodesta 2005.

Vertaislainauksen ymmärtäminen

P2P-lainasivustot yhdistävät lainanottajat suoraan lainanantajiin. Jokainen verkkosivusto asettaa hinnat ja ehdot ja mahdollistaa varsinaisen tapahtuman. Useimmilla sivustoilla on laaja valikoima korkoja hakijan luottokelpoisuuden perusteella.

Ensinnäkin sijoittaja avaa tilin sivustolla, ja tallettaa rahasumman jaettavaksi lainoihin. Lainanhakija kirjaa taloudellisen profiilin, johon on liitetty riskiluokka, joka määrittää hakijan maksaman koron. Lainanhakija voi tarkistaa tarjoukset ja hyväksyä sellaisen. (Jotkut hakijat jakavat pyyntönsä paloiksi ja hyväksyvät useita tarjouksia.) Rahansiirto ja kuukausimaksut käsitellään alustan kautta. Prosessi voi olla täysin automatisoitu, tai lainanantajat ja lainanottajat voivat päättää tinkiä.

Erityishuomiot

Ihmisten, jotka haluavat lainata rahaa P2P-lainaussivuston kautta, on harkittava mahdollisuutta, että heidän lainanottajansa laiminlyövät lainansa, aivan kuten perinteiset pankit tekevät. P2P-luotonantoalustoja koskeva tutkimus on osoittanut, että laiminlyönnit ovat paljon yleisempiä kuin perinteisten rahoituslaitosten, joskus jopa yli 10%.

Kaikkien kuluttajien tai sijoittajien, jotka harkitsevat P2P-lainaussivustoa, tulisi myös tarkistaa liiketoimista perittävät maksut. Jokainen sivusto ansaitsee rahaa eri tavalla, mutta lainanantajalta, lainanottajalta tai molemmilta voidaan veloittaa maksuja ja palkkioita. Pankkien tavoin sivustot voivat veloittaa lainojen perustamismaksuja, viivästysmaksuja ja pomppumaksuja.

Vaihtoehtona VIAINVEST

VIAINVEST on vertaislainausalusta, joka tarjoaa yksityisille lainanantajille/ yksityishenkilöille ja oikeushenkilöille mahdollisuuden sijoittaa lyhytaikaisiin kulutusluottoihin, jotka ovat peräisin eri puolilta Eurooppaa. VIAINVEST tarjoaa sijoittajille pääsyn pankkien ulkopuoliselle luotonantosektorille luomalla turvallisen ja avoimen sijoitusympäristön, jossa sijoittajat voivat ansaita jopa 12% vuodessa pääomastaan. Maksimoidakseen sijoituskokemuksen VIAINVEST on kehittänyt useita tärkeitä ominaisuuksia, kuten takaisinostotakuun ja automaattisen sijoittamisen vaihtoehdon, jotta sijoitusprosessi olisi luotettava, yksinkertainen ja saumaton.

Tärkeätä huomata

  • Vertaislainaus (P2P) on rahoitusteknologian muoto  , jonka avulla ihmiset voivat lainata tai lainata rahaa toisiltaan menemättä pankin läpi.
  • P2P-lainaussivustot yhdistävät lainanottajat suoraan sijoittajiin. Toimipaikka määrittää hinnat ja ehdot ja ottaa tapahtumat käyttöön.
  • P2P-lainanantajat ovat yksittäisiä sijoittajia, jotka haluavat saada paremman tuoton käteissäästöistään kuin he saisivat pankkitililtä tai talletustodistuksesta.
  • P2P-lainanottajat etsivät vaihtoehtoa perinteisille pankeille tai matalampaa korkoa.
  • P2P-lainojen maksukyvyttömyysasteet ovat paljon korkeammat kuin perinteisen rahoituksen maksukyvyttömyysasteet.

5 Comments

Vastaa