Sijoitusmarkkinat käymistilassa

Sijoitusmarkkinat käymistilassa

Sijoitusmarkkinat ovat käymistilassa – mitä pitäisi tehdä? Tämän vuoden sijoitusmarkkinat ovat olleet samanlaisessa käymistilassa, kuin mitä nesteelle tapahtuu sahtia ja olutta tehtäessä- se vain, että yleensä sijoittajat ovat voineet suhtautua edes kohtuullisella varmuudella joidenkin sijoituskohteiden käyttäytymiseen, mutta kuka olisi voinut ennustaa, että maailmanlaajuiden viruksen ohella saamme vielä Eurooppaan paikallisen sodan, jolla on pitkälle maailmantalouteen vaikuttavat merkitykset. Parhaat uudet nettikasinot tuntuvat olevan lähes ainoita paikkoja, jotka eivät ole ottaneet ”hittiä” tilanteesta, vaan päinvastoin kulkevat kohti parempia tuottoja, kiitos mobiilipelaamisen kasvamisen ja pelialan yleisen kehittymisen ja innovaatioiden saapumisen myös onnenpelien pariin.

Tuossa ylhäällä on esimerkkinä Bitcoinin kurssikehitys aina vuoden 2021 ajalle, josta näkyy, että valuutan arvonvaihtelut ovat välillä olleet varsin voimakkaita, mutta viimeiset vuodet ovat olleet myös jatkuvaa ylöspäin sahaamista, ja tähän iso osa markkinoista on myös luottanut. Kylläkin markkinoilla on myös analyytikkoja, joiden mielestä Bitcoinin oikea arvo olisi lähempänä 20 000 dollarin viivaa kuin sitä yli 65 000 dollarin arvoa, missä se ehti olla – ennen nykyistä tilannetta.

Kun taas nyt toukokuussa mennään Bitcoinin kanssa samaa reittiä kuin mitä viimeiset puolisen vuotta ollaan sahattu – alaspäin, ja samalla suuri osa muistakin kryptovaluutoista on samassa jamassa. Miten sinä luotat omiin mahdollisiin kryptosijoituksiisi? Me emme luottaneet, ja irroitimme otteemme muista paitsi BItcoinista. Mutta tuleeko sitä uutta nousua, vai meneekö Bitcoin sille 20 000 dollarin tasolle?

”Vakaavaluutat” menettivät vakautensa, mikä horjuttaa koko kryptovaluuttamarkkinaa

Suurimmat kryptovaluutat ovat laskeneet voimakkaasti koko kevään ajan.

Viime päivien romahdusten taustalla vaikuttaa se, että nimeään myöten vakaahintaiksi luvatut vakaavaluutat ovat menettäneet tasaisen hintansa ja syöksyneet.

Vakaavaluuttojen arvon on tarkoitus pysyä sidottuna esimerkiksi Yhdysvaltain dollarin kurssiin.

Nyt yksi tärkeimmistä vakaavaluutoista, Terra, on jyrkässä pudotuksessa. Tavallisesti sen hintana on aina yksi dollari, mutta tänään perjantaina se on laskenut alle 0,2 dollariin. Terra-kryptovaluutan vakauttamiseen käytetty sisarvaluutta Luna taas on pudonnut viikossa useista kymmenistä euroista käytännössä täysin arvottomaksi.

Keskeisen vakaavaluutan romahdus voi jatkossakin johtaa muiden kryptovaluuttojen entistä rajumpiin kurssipudotuksiin.

Lähde: Yle.fi

Osakemarkkinat käymistilassa

Myös osakemarkkinoilla sattuu ja tapahtuu. Pohjois-Amerikka isot ja ”luotettavat” ansaintaosakkeet ovat liukumassa kovaa vauhtia alaspäin, mutta markkina-analyytikot eivät ole vielä painamassa paniikkinappulaa – pikemminkin löytyy paljon selityksiä, että hinnoissa onkin ollut paljon ilmaa, jonka vain odotettiin jossain vaiheessa puhkeavan ja osakekurssien tulevan vauhdilla alaspäin, mutta ei kuitenkaan mihinkään pohjaan.

Osakemarkkinoilla toimiminen tuntuu nyt kuin pelaisi onnenpelejä, sillä nyt voi hyvällä ajoituksella saada nopeassakin aikavälissä hyvän tuloksen, kun taas huonolla ajoituksella voi joutua odottamaan todella pitkään päästäkseen mahdollisesti takaisin plussalle – varsinkin jos olet sijoittanut joihinkin nopeisiin kryptoihin niiden ollessa juuri menossa ylöspäin. Nykyään monet sijoitusmarkkioiden mahdollisuudet vaativat aktiivista markkinoiden seuraamista ja siitä myös aktiivisia toimia omien sijoitusten turvaamiseksi ja kenties parantamiseksi – pitää myös muistaa, että jokainen liike ei välttämättä ole onnistunut.

Hajauttaminen toimii

Nyt jos koskaan kannattaa olla onnellinen, jos on hajauttanut sekä kohteellisesti että ajallisesti. Tosiasia kun kuitenkin on, että osakemarkkinat ovat olleet historiallisesti nousussa ja vaikka nyt viimeiset kuukaudet ovat olleet herkkiä, voisi kuvitella että hyvällä hajautuksella omat kurssitappiot ovat lieviä, eikä ole mitään pakottavaa tarvetta tehdä peliliikkeitä – jollei sitten lähde ostamaan edullisia osakkeita tulevaa kurssinousua ajatellen.

Sijoitustoimet 2022

Vuosi on vasta lähestymässä puoliväliä, ja luottoa ja uskoa uuteen nousuun on aina – näin ne markkinat vain toimivat – entistä nopeammin kylläkin kuin ennen, ja jos et vielä ole hankkinut omaan älylaitteeseesi eli puhelimeesi mobiilisovelluksia sekä omien sijoitusten seurantaan että kaupankäyntiin – olisiko nyt se aika? Kuitenkin älypuhelimesta on jo tullut koko kansan arkinen työväline ja pelikone, joten miksei myös siitä tulisi omien sijoitusten hallinnointiväline?

1 Comment

Vastaa