Mökki sijoituskohteena – vai rauhallinen suunnittelupaikka itselle

Mökki sijoituskohteena – vai rauhallinen suunnittelupaikka itselle

Mökki on monen suomalaisen unelma, mutta nykyään on entistä tavallisempaa myös mökin vuokraaminen. Tämä muutos on tuonut mahdollisuuden ostaa mökki sijoituskohteeksi, ja vuokrata sitä erilaisten mökkipalveluiden kautta. Mökki ei siis ole enää pelkästään se oma paikka minne mennä rauhoittumaan arjen kiireistä, vaan se on myös mahdollinen tapa ansaita. Tarvitsetko lainaa mökin ostamiseen, vai onko sinulla muita sijoituksia, joista voi vapauttaa varoja, ja niillä ostaa uuden sijoituskohteen, oman vuokramökin – vai olisiko sitten tarkoituksena ostaa itselle oma mökki järvenrannalta.

Mökki suomalaisessa arjessa

Mökki on merkittävä osa suomalaista arkea ja kulttuuria. Monilla suomalaisilla on perinteinen mökki järven rannalla tai metsässä, jossa viettävät aikaa luonnossa ja rentoutuvat. Mökillä vietetään usein perheen ja ystävien kanssa aikaa, ja siellä järjestetään monia perinteisiä suomalaisia tapahtumia, kuten saunomista ja grillausta. Mökkeily on myös tärkeä tapa kokea suomalaista luontoa ja säilyttää perinteitä sukupolvelta toiselle. Mökeistä on tullut kuitenkin myös työleirin omaisia velvotteita, joita kaikki nykyajan perheet eivät halua omaan lomaansa, joten vuokramökkeily on tullut uudeksi trendiksi.

Mökkeily on myös tapa rentoutua ja käydä läpi henkilökohtaista aikaa ja välttää arjen stressiä. Mökillä voi myös harrastaa erilaisia ulkoilma- ja luontaisteluita, kuten kalastusta, marjastusta, patikointia ja laskettelua. Mökin omistaminen on usein perheessä sukupolvelta toiselle peritty traditio, ja se on merkittävä taloudellinen sijoitus. Mökki tarjoaa myös mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen muiden mökkiläisten kanssa. Yhteisöllisyys on tärkeä osa suomalaista mökkielämää.

Investointi vuokramökkiin

Jos etsii oma investointikohdetta ja on valmis mahdollisesti itsekin tarttumaan työkaluihin ja kenties viettämään itsekin aikaa mökillä, ei tämä ole lainkaan huono investointivaihtoehto. Varsinkin näissä markkinatilanteissa voi hyväkuntoisen tai hyvällä sijainnilla olevan mökin saada kohtuullisen edullisesti – varsinkin, jos on vielä valmis tekemään mökkiin kunnon remontin ja tuomaan sen 2020-luvulle vastaamaan mahdollisten kaupunkilaislomailijoiden vuokramökkihaaveita, tai vielä enemmän turistien haaveita.

Miksi vuokramökki on lisännyt mielenkiintoaan?

Vuokramökki on hyvä valinta, jos haluat nauttia mökkeilystä ja luonnosta, mutta et halua omistaa mökkiä. Tärkeimmät syyt vuokramökin valitsemiseen ovat:

  • Helppous: Vuokramökki tarjoaa mahdollisuuden nauttia mökkeilystä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mökin ylläpidosta ja korjaustöistä.
  • Flexibiliteetti: Vuokramökin avulla voit valita erilaisia sijainteja ja mökkejä tarpeidesi mukaan. Voit vuokrata mökin esimerkiksi vain viikonlopuksi tai pitempään matkan ajaksi.
  • Taloudellisuus: Vuokramökki on taloudellisempi vaihtoehto mökin omistamiselle, sillä sinun ei tarvitse huolehtia mökin ylläpidosta ja korjauskustannuksista.
  • Uusien kokemuksien mahdollisuus: Vuokramökki tarjoaa mahdollisuuden kokea erilaisia mökkejä ja sijainteja. Voit vuokrata mökin esimerkiksi eri puolilta Suomea ja nauttia erilaisista luontokokemuksista.

Yhteenvetona, vuokramökki tarjoaa mahdollisuuden nauttia mökkeilystä ja luonnosta ilman omistamisen haasteita ja kustannuksia, ja se antaa mahdollisuuden uusien kokemusten ja paikkojen tutkimiseen.

Investointi omaan rauhaan ja omaan rantamökkiin

Toisaalta nykyään puhutaan myös omaan itseemme sijoittamisesta – jos emme pidä itseämme kunnossa, miten voimme tehdä oikeita päätöksiä muutenkaan elämässämme, tai investoinneissamme?

Mökkeily voi todella rauhoittaa mieltä ja tarjota henkistä lepoa. Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa siihen, miksi mökkeily rauhoittaa mieltä:

  • Luonto: Mökkeily ympäristössä, joka on luonnon ja puhtaan ilman ympäröimä, voi auttaa rentoutumaan ja saamaan uuden energian.
  • Rauhallinen ympäristö: Mökkeily eroaa arjesta ja tarjoaa rauhallisen ja hiljaisen ympäristön, jossa voit rentoutua ja päästää irti arjen stressistä.
  • Perhe- ja ystäväympäristö: Mökkeily voi olla täydellinen paikka perheen ja ystävien kanssa vietettävälle ajalle. Se voi luoda läheisiä ja muistettavia hetkiä, jotka voivat rauhoittaa mieltä.
  • Aktiviteetit: Mökkeily voi tarjota mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin, kuten uimiseen, retkeilyyn, kalastukseen tai grillailuun. Nämä aktiviteetit voivat tarjota henkistä lepoa ja rauhoittaa mieltä.
  • Yhteys luontoon: Mökkeily voi tarjota mahdollisuuden viettää aikaa luonnossa ja olla lähempänä luontoa. Tämä yhteys luontoon voi auttaa rentoutumaan ja rauhoittamaan mieltä.

Kaiken kaikkiaan, mökkeily tarjoaa mahdollisuuden pois arjesta ja rentoutua luonnon ympäröimänä. Se voi olla hyvä tapa rauhoittaa mieltä ja parantaa henkistä hyvinvointia. Ja mikäs sen parempi sijoituskohde, kuin asia, josta voi sekä hyötyä sijoitusnäkökulman että oman hyvinvoinnin kautta.

Vastaa